צבי יחזקאלי, ראש הדסק לענייני ערבים של ערוץ 10 כיום, נחשב לאחד המומחים נגדולים בישראל לעולם הערבי. הוא סיקר כמה מהאירועים החשובים במזרח התיכון בשנים האחרונות, הפיק כתבות וסדרות וטלוויזיה- והרשימה עוד ארוכה. בדרך זו, הוא צבר קהל צמא של מאזינים, שישמחו לשמוע את סיפוריו המגוונים ודברי הפרשנות שלו.

אודות

צבי יחזקאלי (43) עבר לא מעט תחנות במהלך הקריירה העשירה שלו. לאחר שירותו הצבאי, אותו עשה ביחידת מורן המובחרת, עסק במשך מספר שנים בתור מאבטח שב''כ בחו''ל. לאחר מכן חזר ארצה, והקדיש את זמנו ללימודים אקדמיים: ליחזקאלי תואר ראשון בתקשורת ולימודי המזרח התיכון, תואר שני בלימודי המזרח התיכון (שניהם באוניברסיטה העברית בירושלים) וכן התמחות בלימודי תקשורת ב"כותרת".

הקריירה התקשורתית של יחזקאלי החלה בגלי צה''ל, שם שימש כתב לענייני השטחים, וכן ככתב מבט בערוץ הראשון. עם הקמתו של ערוץ 10 ב-2002, הצטרף יחזקאלי לצוות החדשות בו, ומשמש מאז כראש הדסק לענייני ערבים.

יחזקאלי הגיש בעברו את התכנית "חבר לנפש" בערוץ 10, וכיום בעל פינה על העולם הערבי בתכנית "לונדון את קירשנבאום". ב-2012 עלתה לאוויר מיני סדרה בבימויו והפקתו, "אללה איסלאם", שדנה בנושא המהגרים המוסלמים באירופה, וזכתה להצלחה רבה.

מסלול החיים של צבי יחזקאלי הפך אותו, כאמור, לאחד המומחים המובילים ביותר כיום בישראל בכל הנוגע לעולם הערבי. בהקשר הזה, הוא בקיא עד רמת היסוד באיסלאם הרדיקלי, בסכסוך הישראלי-ערבי וכן במצבן של מדינות ערב. היכולת המרכזית שלו היא להנגיש את הנושאים האלה לציבור הישראלי, ולהפוך אותם לחלק מהתמונה המקיפה.

במהלך הקריירה שלו, סיקר יחזקאלי אירועים בעלי חשיבות מכרעת במזרח התיכון, ובכלל זה אינתיפאדת אל אקצא, מחלמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה. בכל אחד מאלה, השפה הערבית אשר רכש במרוצת השנים סייעה לו להבין את המניעים והרצונות של כל אחד מהצדדים, דבר שתרם לסיקור העשיר של האירועים.

הרצאות

הרצאה המרכזית שלו כיום היא "החצר האחורית של אירופה", המשך ישיר של הסדרה המדוברת בנושא המהגרים המוסלמים באירופה. בהרצאה, מנתח יחזקאלי את התהליכים אשר מתרחשים סביב כולנו, ומתייחס לפער שבין המציאות לבין התמונות המוצגות על גבי מסכי הטלוויזיה.

הרצאתו של יחזקאלי מהווה מסע אל תוך התובנות העמוקות ביותר של המזרח התיכון, מעזה, דרך קהיר ועד לדמשק, וזאת תוך התייחסות מלאה למיקומה של התקשורת בחיינו. הוא עונה על שאלות שמעסיקות כל ישראל: "האם התקשורת מחזקת את מדינת ישראל, או מחלישה אותה? מה החשיבות של הייצוג הטלוויזיוני של האירועים? ועוד.

תוך כדי מתן התשובות לשאלות מהותיות אלה, עושה יחזקאלי קישורים אקטואליים רבים, ומתייחס לסוגיות העכשיווית הבוערות במזרח התיכון כולו- בין אם האיום האיראני, איום הטרור של החיזבאללה, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, המהפכות בעולם הערבי ("האביב הערבי"), התחזקות האיסלאם באירופה- והרשימה עוד ארוכה.