קובי אריאלי נחשב לאחד השמות הייחודיים ביותר בנוף התקשורתי הישראלי. הוא חובש לא מעט כובעים- בין אם הסטיריקן, הפובליציסט, הסופר או איש הטלוויזיה- ובכל אחד מהמקרים עושה זאת במקצועיות המקסימלית, ועם חוש הומור בריא, השמור רק לו. אלה מאפיינים גם את כל אחת מההרצאות המקצועיות שלו.
אודות
קובי אריאלי, נולד בירושלים, והתחנך בישיבות חרדיות-ליטאיות בעיר. תחילת הקריירה העיתונאית שלו הייתה ב-1996, ברדיו ובעיתונות החרדית. שנתיים אחר כך החל לכתוב טור קבוע ב"מעריב", וב-200 ייסד, יחד עם ידידיה מאיר ויאיר חסדיאל, ניוזלטר סאטירי מצליח בשם "אפעס", שהכניס אותו לתודעה של ישראלים רבים.
לאחר הקמת ערוץ 10, שימש אריאלי כמגיש פינות פובלציסטיות קבועות במהדרות החדשות בערוץ, ובשלב מאוחר יותר גם הגיש את תכנית הבוקר בו. הוא הגיש את תכנית האירוח "הפאשקוויל" בערוץ תכלת, היה ממשתפי תכנית הסאטירה "משחק מכור" בערוץ 2 וכן הנחה תכנית אירוע דוקומנטרית בשם "המהפכנים".
אריאלי הוא קופירייטר מוסמך, אשר כותב כיום טורים קבועים ב"מעריב" וב"גלובס", מגיש את "המילה האחרונה" בגלי צה''ל לצד עירית לינור, מגיש סדרה העוסקת באוכל ותרבות בערוץ האוכל וערוץ 10 ("תרבות שבת") ועוד. אריאלי העלה מופע מצליח בתיאטרון היידישפיל, מופע משותף עם ג'קי לוי ("צחוק עושה לנו"), וכן הוא מנחה כנסים ואירועים רבים.
פן אחר בקריירה שלה אריאלי הוא הכתיבה הספרותית. הוא כתב עד כה שלושה ספרים: שני ספריו הראשונים, "אחרי הכל" ו"עולם כמנהגו", קיבצו בתוכם מקבץ מהטורים הסאטיריים שכתב בעיתונות החרדית לאורך השנים. ב-2011 פרסם ספר סיפורים בספר "רומן בכתובים: ספורים".
ראינו, אם כך, שמסלול החיים של קובי אריאלי הוביל אותו ללא מעט תחנות. יכולת מרכזית שלו היא לשלב בין סיפור החיים העשיר שלו- המעבר מהעיתונות החרדית לייב המיינסטרים הישראלי- לבין סוגיות מרכזיות המעסיקות כל ישראלי כיום. אריאלי מתבונן על בעיות ונושאים מרכזיים בחברה הישראלית (עם דגש רב על החברה החרדית), כולל תפקיד התקשורת בה, ועושה זאת בשנינות, הומור ותחכום רב.
הרצאות
מעבר לעיסוקיו של קובי אריאלי, הוא גם מעביר הרצאות למגזרים שונים בחברה הישראלית. בהקשר הזה, אפשר למנות מספר הרצאות מרכזיות: "המילה בדרכים", שעורך יחד עם עירית לינור, מציג את הקצוות המנוגדים בחברה הישראלית, ומהווה למעשה שיעור ביצירת אמירה משותפת ביניהם.
הרצאה מבוקשת נוספת של אריאלי, "החרדים על פי קובי", מתייחסת לחברה המדוברת ביותר בישראל, וזו שמרבית הציבור בה אינו מכיר כלל. מופע הסטנד אפ "עלילות הדוס בעיר הגדולה" נוגע לסוגיות אלה, ובנוסף אליהן גם למסלול החיים המעניין שעבר אריאלי. כאן, ההתייחסות הקומית היא לקבוצות ומגזרים בחברה הישראלית, לטכנולוגיה, לבעלי תפקידים ועוד.
הרצאה חשובה נוספת של אריאלי היא "התקשורת על פי קובי", בה הוא מנתח לעומק את עולם התקשורת הישראלי, גם כאן דרך סיפור החיים שלו. התוצאה היא הרצאה מאלפת, רוויה בהומור ובעצב גם יחד, הנוגעת ברצינות התקשורת, במסריה, באופן ייצוגה ועוד.