הילה אלפרט מוכיחה ללא שום צל של ספק כי העם הישראלי צועד על קיבתו. במהלך השנים, אלפרט עסקה בעיתונאות, הנחייה ומשחק, אך התמקדה בפן הקולינארי. אלפרט מצליחה להמחיש בכל החושים את המנות המופלאות שהיא טועמת, גם באמצעות מילים בלבד.
אודות
אלפרט נולדה בשנת 1965 במעלה החמישה. היא החלה את דרכה האמנותית באיטליה, בלימודי אפקטים מיוחדים. בשנות התשעים החלה לעסוק בעיתונות, וסללה את דרכה דרך תפקידים ועיתונים חשובים, תוך התמקדות בתחום האוכל. בין היתר, כתבה בעיתונים "עולם הספורט", "חדשות", "טיים אאוט", "עיתון תל אביב" ועוד.
במקביל לכתיבה בעיתונים אלו, הנחתה תוכניות אוכל ופנאי בערוץ 2 ובערוץ הראשון, כיהנה כמנחת פאנל ואף שיחקה בסרטים וסדרות טלוויזיה. בשנים האחרונות, הילה אלפרט הוכיחה את יכולותיה גם בתחום הריקודים. בתוכנית "רוקדים עם כוכבים" צלחה את רחבת הריקודים לצדו של הרקדן חיים פרשטיין.
כמו כן, אלפרט הצליחה להיות אחת המתמודדות היחידות בתוכנית "אחד נגד מאה" שהגיעה אל השלבים האחרונים, אולם החליטה לפרוש ולגרוף את סכום הכסף המכובד ולא להמשיך עד למיליון הנכסף. כיום, הילה אלפרט כותבת בעיתון "ישראל היום", מייעצת למסעדות וארגונים ומעבירה הרצאות.
על אף מגוון התחומים בהם הילה אלפרט עוסקת, היא מתמקדת בעיקר בתחום הקולינארי. במהלך השנים, היא סיקרה את סוגי המטבחים בארץ ובחו"ל, תוך שימת לב לפרטים הקטנים ביותר ולחומרי הגלם המפעימים ביותר. חווית הבישול אצל אלפרט הנה חוויה המפעילה את כל החושים, ובכל מקום ואזור היא נוגעת במטבח הייחודי שלו.
בין יתר עיסוקיה, היא כיום מנחה פסטיבלים בתחום המזון והבישול, כותבת שני טורים בנושא ומייעצת בכל הנוגע למיקוד וזיהוי מגמות בתחום הקולינרי. לאחרונה, אף הוציאה ספר המתמקד בבישול בעיר התחתית שבחיפה ופינות החמד שהאזור מציע.
הרצאות
- אוכל, שתייה, גבר, אישה- באמצעות הרצאה ייחודית זו, אלפרט מרצה באופן חווייתי, המפעיל את כל החושים, אודות תולדות האוכל בהיסטוריה. ההרצאה מציגה כיצד אוכל נשזר לצד תשוקה, דימויי גוף, אנתרופולוגיה, סקס ועוד. במהלך ההרצאה, הילה אלפרט מבשלת לקהל ומעניקה לו את האפשרות לטעום, להריח ולגעת בחומרי הגלם השונים, מהם היא רוקמת את המטעמים השונים.
בזכות יכולותיה לפלפל את האנקדוטות השונות, ולא רק לתבל את המטעמים כראוי ובמידה הנכונה, קהל הצופים זוכה ליהנות ממנות מופלאות, תוך צפייה מפעימה בשילוב חומרי הגלם והסיפורים והפיכתם לכדי ארוחה שלמה אחת.
במהלך ההרצאה, הילה אלפרט מצליחה לגעת בפרטים הקטנים ביותר ובחומרי הגלם הפשוטים, המוכרים לכל אחד מאיתנו, ולרקום מהם את תולדות האוכל והתשוקה גם יחד. הרצאה זו, בשילוב המנות והחומרים שיש בה, מצליחה לשכר את כל החושים ולהותיר את הצופים עם טעם נהדר בפה.