אמנון אברמוביץ נחשב לאחד מפרשני הטלוויזיה הבכירים והמנוסים כיום בישראל. הקריירה הענפה שלו כוללת שנים ארוכות של עיסוק בתחום המדיני, מאחורי המסך ועל דפי העיתון. זוהי דמות כריזמטית וידענית, אשר מעבירה מזה שנים הרצאות במגוון רחב של נושאים.

אודות

אמנון אברמוביץ נולד ב-1950 בקיבוץ ניר עם, להורים אשר נמנו על מייסדי הקיבוץ, ועבר בשנות ילדותו לקריית אתא. בגיל 22, החל בלימודים משפטים באוניברסיטת תל אביב. ב-1973, עת פרצה מלחמת יום הכיפורים, גויס הוא למילואים כנהג טנק, ואף נפצע במלחמה. על גבורתו לאחר הפציעה, ונהיגתו על הטנק למרות פגיעות חמורות שעבר בפניו ובגופו, קיבל אברמוביץ את צל''ש הרמטכ''ל. לאחר תקופת שיקום, סיים הוא את לימודי המשפטים, והפך ב-1978 לעורך דין מן המניין בישראל.

תחילת דרכו העיתונאית הייתה עוד בתקופת לימודיו באוניברסיטה: הוא היה מחברי מערכת עיתון הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, ואף פרסם טור שבועי במוסף "דרבן" מבית ידיעות אחרונות. ב-1977 הצטרף לצוות הכותבים של "על המשמר", ושנה לאחר מכן מונה לסגן עורך מוסף בו. ב-1981 עבר אברמוביץ לעיתון "מעריב", ושימש שם ככתב מדיני, כפרשן וכשליח העיתון באנגליה. ב-1994, עזב את מעריב ועבר לערוץ הראשון, ומאז 2003 משמש פרשן בערוץ 2, בין השאר בתכניות החדשות וב"אולפן שישי". על אף שהגדיר באחד הראיונות את העיסוק במקצוע העיתונות כ"מחלת נפש", הלהט והחיבה שלו לתחום בולטים בכל דבר פרשנות שלו.

הקריירה של אמנון אברמוביץ רצופה בהישגים מרשימים. הוא חשף כי אבישי רביב היה סוכן השב''כ בתקופת רצח רבין, את הגשת התלונה של משה קצב בגין סחיטה (מה שהתחיל את פרשת קצב ב-2006), את מסמך גלנט (2010) ועוד.

אמנון אברמוביץ נשוי, ואב לשני ילדים.

כפועל יוצא של העיסוק הנרחב של אמנון אברמוביץ בתחום המדיני, נחשב הוא לאחד המומחים הגדולים בישראל בתחום הפוליטי. הוא בקיא עד רמת היסוד במערכת הפוליטית בישראל, ביחסיה הדיפלומטיים עם מדינות רבות בעולם, באיומים אל מול מדינות ערב, ביחסי יהודים וערבים בישראל – והרשימה עוד ארוכה.

אמנון אברמוביץ חושף אף את מאחורי הקלעים של המתרחש בעולם הפוליטי והתקשורתי בישראל. תחום התמחות נוסף שלו, לכן, נוגע ליחסים שבין אלה, לאופן עבודתו של הפרשן התקשורתי ולתפקידה של התקשורת בעידן הנוכחי.

הרצאות

אמנון אברמוביץ נחשב למרצה אהוד במיוחד. ההרצאות המבוקשות ביותר אשר הוא מעביר, נכון לעכשיו, הן:

  • התקשורת בישראל
  • יחסי ממשל ועיתונות
  • אקטואליה מדינית ופוליטית